Zet je bankje buiten en leer je buren kennen!

Vincent van Kleef

Een fijne buurt begint op de BuurtBankjesDag

We mogen weer! Je kunt een bankje openen voor de BuurtBankjesDag op zondag 22 mei, want dan vieren we de volgende BuurtBankjesDag! Open ramen en deuren, zet een bankje buiten en nodig je buren uit! Maak plannen voor de zomer, klets bij en wie weet: een dansje met de buurvrouw begint misschien ook op de BuurtBankjesDag!

Doe je ook mee? Open je bankje en wordt een BankjesHost.

 

Timmer je BuurtBankje

In aanloop naar zondag 22 mei gaan we op een aantal plekken in Nederland klusdagen organiseren. Tijdens deze dagen timmer je jouw eigen BuurtBankje in elkaar samen met een professionele meubelmaker. Hoe leuk!

Dit kost slechts €37,69 (inclusief servicekosten) per bankje, en je kunt met meerdere personen aan één bankje werken. Goede deal dus! Meer informatie over deze dagen vind je hieronder. Ohja, en vergeet natuurlijk niet meteen een bankje te
openen op 22 mei, zodat je jouw getimmerde BuurtBankje kan laten zien aan de rest van de buurt.

 

Wanneer én waar gaan we klussen?

Woon je in omgeving Utrecht? Zet 7 mei alvast in je agenda! Dan vindt er een klusmiddag plaats bij
RAUM in Utrecht.

Koop hier je tickets

Woon je in omgeving Amsterdam? Zet 14 mei in je agenda! Dan vindt er een klusmiddag plaats bij
Café de Ceuvel.

Koop hier je tickets

 

Meedoen is heel simpel:

1. Open je bankje

Iedereen kan een bankje openen. Je hoeft alleen nog een leuke naam en activiteit te verzinnen, dan is het zo gepiept! Natuurlijk kun je ook stoelen of een picknickkleed gebruiken.

2. Organiseer iets leuks

Breien, brainstormen of kleding ruilen? Dansles, knikkeren of een bierproeverij? Organiseer wat je maar wilt! Klik hier voor inspiratie van andere (voormalige) BuurtBankjes.

3. Nodig je buren uit

Bel of klop aan, schreeuw het van de daken of gebruik straks onze postergenerator om je eigen poster te maken! De hele buurt mag het weten: jouw BuurtBankje is open en iedereen mag het weten!

4. Serveer iets voor jou en je buur

Goede koffie met zelfgebakken koekjes? Limonade en een chippie? Zet iets lekkers klaar en laat de gezelligheid maar komen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief