Maak van je stoep een huiskamer voor de Buurt!

Vincent van Kleef

Ontmoet je buren met een bankje voor de deur 

Wij vinden het hoog tijd voor wat gezelligheid op de stoep! Daarom moedigen we heel Nederland aan om een bankje buiten te zetten. Want met een bankje op de stoep heb je meer en beter contact met de buren.  Zo maken we samen van de stoep een huiskamer voor de buurt!

Doe je ook mee? Meld je bankje dan (gratis) aan zodat je buren het hele jaar door van jouw bankje kunnen genieten. En zet 22 mei 2022 vast in je agenda, want dan vieren we de volgende Grote BuurtBankjesDag!

 

Meedoen is heel simpel:

1. Meld je bankje aan

Iedereen kan een bankje openen. Je hoeft alleen maar een leuke naam, plek en activiteit te verzinnen en dan is het zo gepiept. Zet je bankje vast klaar en maak de stoep eigen. Natuurlijk kun je ook stoelen of een picknickkleed gebruiken.

2. Serveer iets voor jou en je buur

Goeie koffie met zelfgebakken koekjes? Limonade en een chippie? Zet iets lekkers klaar en laat de gezelligheid maar komen. 

3. Organiseer iets leuks

Breien, kleding ruilen, dansles of knikkeren? Organiseer wat je maar wilt! Kijk hier voor inspiratie van andere (oude) bankjes.

4. Nodig je buren uit

Klop aan, bel ze op, schreeuw het van de daken of gebruik onze postergenerator om je eigen poster te maken. De hele buurt mag het weten: jouw bankje is open en iedereen is welkom!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief